Szezámos sós rúd

2009. április 22., szerda

Napmátkának már régóta adós vagyok ezzel a recepttel. Azóta már elkészítette a saját szezámos-lenmagos aprósüteményeit, igen ötletes megoldást találva ezzel a húsvéti locsolkodók megajándékozására.

Ennyi bevezetés után következzenek a rudacskák, amik nagyon egyszerűen készülnek és jól lehet csomagolni őket.


Hozzávalók:

30 dkg liszt (20 teljes kiőrlésű búzaliszt és 10 dkg zabliszt keveréke)
15 dkg pálmazsír (más zsiradékból több kell, kb. 25 dkg)
1 lapos ek tengeri só
6 ek víz (ha nem jól gyúrható, akkor még +1-2 ek)
1 ek almaecet
szezámmag





Elkészítése:


A száraz hozzávalókat összeelegyítem, majd elmorzsolom a pálmazsírral. Hozzáadom a folyadékokat.
Hűtőbe teszem néhány órára vagy egész éjszakára.
Kinyújtom, megszórom szezámmaggal, feldarabolom és forró sütőben megsütöm.

5 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon köszönöm! Mihamarabb kipróbálom!!

Vali írta...

Ezt én is tervbe veszem. Nagyon jól néz ki.

Renata Kalman írta...

Remélem ízleni fog Nektek is!

Csibe írta...

Felvéve az elkészítendők listájára ;)) köszi!

Bridge írta...

Az is milyen jó volt, amit a találkozóra készítettél. Ki kell próbálni :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger