2014. május 10., szombat
Felsorakozott az idén eddig készült akácvíz és bodzaszörp mellé az eperszörp is.
1,5 kg eper
1 liter víz
25 dkg cukor vagy 30 dkg méz
Elkészítése:
A palackokat alaposan elmosom, ha tehetem kifőzéssel csírátlanítom.
Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.
Befőzőlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képződő habot szűrőkanál segítségével eltávolítom.
Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.
Fogyasztáskor hígítjuk.
Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.
Befőzőlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képződő habot szűrőkanál segítségével eltávolítom.
Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.
Fogyasztáskor hígítjuk.
5 megjegyzés:
Csoda-színe van! Tifelétek mi az ára most az epernek?
A kertedben is sok van?
Régen ittam már ilyen igazi házi eperszörpöt :( gyönyörű színe van!
Sziasztok!
Kicsit megcsillant a fény az üvegen a bal oldalon, de egyébként tényleg szép színe van.
A bolti eper dolgok (ital, egyéb) ehhez képest a piros kategória, mert ugye festék. Ez kicsit mattszerű.
Az eper ár: őstermelőtől vettem, ismerőstől 350 ft körül volt. Ez volt az utolsó tételük.
De a piacon jóval drágább.
A kertben már frissíteni kellene a állományt, mert nagyon kevés és apró szemű a termés. Viszont zamatos.
Meddig áll el?
Szia!
Nekem sokáig, akár évekig is, igaz közben besűrűsödik. Ha készítés után nem romlik meg pár héttel, akkor azt jelenti jól sikerült az eltevés, azaz jól zár az üveg.
Megjegyzés küldése