Eperszörp

2014. május 10., szombat

Felsorakozott az idén eddig készült akácvíz és bodzaszörp mellé az eperszörp is.


Hozzávalók:

1,5 kg eper
1 liter víz
25 dkg cukor vagy 30 dkg méz




Elkészítése:


A palackokat alaposan elmosom, ha tehetem kifőzéssel csírátlanítom.

Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.

Befőzőlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képződő habot szűrőkanál segítségével eltávolítom.

Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.

Fogyasztáskor hígítjuk.

5 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Csoda-színe van! Tifelétek mi az ára most az epernek?
A kertedben is sok van?

Csibe írta...

Régen ittam már ilyen igazi házi eperszörpöt :( gyönyörű színe van!

Renata Kalman írta...

Sziasztok!
Kicsit megcsillant a fény az üvegen a bal oldalon, de egyébként tényleg szép színe van.
A bolti eper dolgok (ital, egyéb) ehhez képest a piros kategória, mert ugye festék. Ez kicsit mattszerű.

Az eper ár: őstermelőtől vettem, ismerőstől 350 ft körül volt. Ez volt az utolsó tételük.
De a piacon jóval drágább.

A kertben már frissíteni kellene a állományt, mert nagyon kevés és apró szemű a termés. Viszont zamatos.

Unknown írta...

Meddig áll el?

Renata Kalman írta...

Szia!
Nekem sokáig, akár évekig is, igaz közben besűrűsödik. Ha készítés után nem romlik meg pár héttel, akkor azt jelenti jól sikerült az eltevés, azaz jól zár az üveg.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger