Házi sajt (paneer vagy panír)

2011. január 27., csütörtök

A sajt készítéséhez házi tejet használjunk, mert a bolti tejjel nem sok eredményt érünk el.

Elkészítési idő: kb. 1 óra+préselés

Hozzávalók:

2,5 l friss házi tej

80 ml citromlé


Elkészítése:

A tejet egy vastag aljú lábasba vagy serpenyőbe öntjük és felforraljuk, közben ügyelünk arra, hogy oda ne égjen.

A tejhez lassan hozzáöntjük a citromlevet, miközben folyamatosan keverjük.

A tetején rövidesen megjelenik, kicsapódik a túró. Óvatos kevergetés közben húzzuk le a tűzről, majd hagyjuk állni.

Folytatás: itt


2 megjegyzés:

ilike írta...

Szia Renáta! Sosem hallottam még így készült sajtról. Mindenképpen ki fogom próbálni, csak szereznem kell házi tejet. :)

Renata írta...

Piacon szerintem felétek is árulnak. Fontos felforralni!
Teljesen más mint a bolti és nem olyan bonyolult elkészíteni, mint gondolnák.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger