2011. január 27., csütörtök
A sajt készítéséhez házi tejet használjunk, mert a bolti tejjel nem sok eredményt érünk el.
Elkészítési idő: kb. 1 óra+préselés
Hozzávalók:
2,5 l friss házi tej
80 ml citromlé
Elkészítése:
A tejet egy vastag aljú lábasba vagy serpenyőbe öntjük és felforraljuk, közben ügyelünk arra, hogy oda ne égjen.
A tejhez lassan hozzáöntjük a citromlevet, miközben folyamatosan keverjük.
A tetején rövidesen megjelenik, kicsapódik a túró. Óvatos kevergetés közben húzzuk le a tűzről, majd hagyjuk állni.
Folytatás: itt
2 megjegyzés:
Szia Renáta! Sosem hallottam még így készült sajtról. Mindenképpen ki fogom próbálni, csak szereznem kell házi tejet. :)
Piacon szerintem felétek is árulnak. Fontos felforralni!
Teljesen más mint a bolti és nem olyan bonyolult elkészíteni, mint gondolnák.
Megjegyzés küldése