2013. január 19., szombat
Hozzávalók:
- 200 g vörös lencse
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3 szál petrezselyem
- víz
- 1/2 mk kurkuma
- ¼ mk hing (asafoetida)
- ½ mk római kömény
- só
- 1ek ghí vagy olaj
Elkészítése:
A lencsét megmossuk (nem kell áztatni). Megtisztítjuk a zöldségeket, apró kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt feltesszük főni. Takaréklángra kapcsoljuk, mert könnyen kifuthat.
Mikor a zöldségek megpuhultak, a fűszereket a ghí-n vagy olajon megfuttatjuk, a leveshez adjuk és kicsit összefőzzük. A petrezselyem a főzés végén kerül bele. Felaprítjuk és rövid ideig főzzük a levessel.
* ghí= tisztított vaj
Kapcsolódó recept: itt
4 megjegyzés:
A répákkal mit kell csinálni, azon kívül, hogy megtisztitom őket? Kockára vágom, hosszúkásra, karikára, lereszelem...? :-) (srini)
Kiegészítettem :) Apró kockákra vágva írtam, de tetszés szerint maradhat nagyobb méretben, hosszúkásra vágva is. Jó főzést!
Van egy csomag vörös lencsém itthon, lehet, hogy kence helyett ez készül belőle. :)
Szia Bridge!
Én meg pont pástétomot csináltam a hétvégén :)
Megjegyzés küldése