Vörös lencse dahl

2013. január 19., szombat

Hozzávalók:
  • 200 g vörös lencse
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 szál petrezselyem
  • víz
  • 1/2 mk kurkuma
  • ¼ mk hing (asafoetida)
  • ½ mk római kömény
  • 1ek ghí vagy olaj

 

Elkészítése:

A lencsét megmossuk (nem kell áztatni). Megtisztítjuk a zöldségeket, apró kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt feltesszük főni. Takaréklángra kapcsoljuk, mert könnyen kifuthat.

Mikor a zöldségek megpuhultak, a fűszereket a ghí-n vagy olajon megfuttatjuk, a leveshez adjuk és kicsit összefőzzük. A petrezselyem a főzés végén kerül bele. Felaprítjuk és rövid ideig főzzük a levessel.

* ghí= tisztított vaj

Kapcsolódó recept: itt

4 megjegyzés:

Unknown írta...

A répákkal mit kell csinálni, azon kívül, hogy megtisztitom őket? Kockára vágom, hosszúkásra, karikára, lereszelem...? :-) (srini)

Renata Kalman írta...

Kiegészítettem :) Apró kockákra vágva írtam, de tetszés szerint maradhat nagyobb méretben, hosszúkásra vágva is. Jó főzést!

Bridge írta...

Van egy csomag vörös lencsém itthon, lehet, hogy kence helyett ez készül belőle. :)

Renata Kalman írta...

Szia Bridge!
Én meg pont pástétomot csináltam a hétvégén :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger