2009. június 3., szerda
Az utóbbi napokban, hetekben több alkalommal volt vendégség, ünnepség nálunk és a sornak még nincs vége.
Az alábbi sós aprósütemény kétszer is elkészült. A tészta frissen roppanós és rossz nem lehetett, mert a lehulló magocskákat is mindenki gondosan felcsipegette…
Az alábbi sós aprósütemény kétszer is elkészült. A tészta frissen roppanós és rossz nem lehetett, mert a lehulló magocskákat is mindenki gondosan felcsipegette…
Hozzávalók:
50 dkg liszt (20 dkg tönkölybúzaliszt+15 dkg zabliszt+15 dkg finomliszt)
25 dkg margarin
1 tk só
1 tk méz
víz
2,5 dkg élesztő
napraforgómag
Elkészítése:
A puha margarint elmorzsolom a liszttel. Az élesztőt a mézzel elkevert kevés langyos vízben megfuttatom, majd hozzáadom a liszt+zsiradék elegyéhez.
Összedolgozom, majd hagyom megkelni. A napraforgómagot szárazon megpirítom.
Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, megszórom a napraforgómaggal, majd jól belenyomkodom. Kis párnácskákra vágom, 220 °C–ra előmelegített sütőbe teszem, 20 perc után mérséklem a hőmérsékletet 180 °C-ra.
Összedolgozom, majd hagyom megkelni. A napraforgómagot szárazon megpirítom.
Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, megszórom a napraforgómaggal, majd jól belenyomkodom. Kis párnácskákra vágom, 220 °C–ra előmelegített sütőbe teszem, 20 perc után mérséklem a hőmérsékletet 180 °C-ra.
Legközelebb pálmazsírral szeretném kipróbálni.
Hasonló recept:
Szezámos sós rúd
11 megjegyzés:
Tetszenek a sós sütifalatkáid, éppen mostanában kerestem ilyen egyszerű, de teljes értékű sósakat.:)
Nagyon jól néz ki, Renáta! Olyan kis pogácsaféle. Meg kéne csinálnom, csak rudacskákban! :)
Nekem is nagyon tetszik, kipróbálom! :)
Szia! Ezek nagyon jól néznek ki,s van is itthon mindenem hozzá. Megcsinálom!!! :)
Meg azt hiszem, a hajdinás kelleveleket is. Köszönöm a recepteket. :)
Beleolvastam a másik naplódba is. Nagyon tetszik. Gratulálok a gyerekeidhez, nagyon szépek, ügyesek! :)
Makka! Remélem ízleni is fog!
Duende! Rúdban is jó, csak kicsit más textúra, ez olyan "párnaszerű" érzés, ha beleharapsz.
Palócprovence! :)
Kati! Köszönöm látogatásod!
Látom te is szívesen próbálsz ki új ízeket.
Remélem ízleni fog a családodnak is.
A másik blogot is igyekszem írni, ma van is egy apropója. :)
Nagyon csinosak a sütik, nekem formára is tetszenek, a nevük is találó. Mostanában nemigen sütögetek, de azért majd eljön az idő (remélem), s addigra elteszem ezt a receptedet is. Köszönöm.
Napmátka!
Igen, most amúgy is inkább a gyümölcsösöknek van szezonja...
Annyiféle lisztem van most itthon, persze a 2 említettből semennyi... de hátha egyszer összejön.
Kata!
Elég, ha tönkölyt szerzel, vagy esetleg durumliszt is jó.
Durumliszt az van is itthon! A tönkölyből ugye nem a "fehéret" kell használni?
Kata!
Nem, olyat még nem is használtam.
Megjegyzés küldése