Napraforgós párnácskák

2009. június 3., szerda

Az utóbbi napokban, hetekben több alkalommal volt vendégség, ünnepség nálunk és a sornak még nincs vége.
Az alábbi sós aprósütemény kétszer is elkészült. A tészta frissen roppanós és rossz nem lehetett, mert a lehulló magocskákat is mindenki gondosan felcsipegette…


Hozzávalók:

50 dkg liszt (20 dkg tönkölybúzaliszt+15 dkg zabliszt+15 dkg finomliszt)
25 dkg margarin
1 tk só
1 tk méz
víz
2,5 dkg élesztő

napraforgómag





Elkészítése:


A puha margarint elmorzsolom a liszttel. Az élesztőt a mézzel elkevert kevés langyos vízben megfuttatom, majd hozzáadom a liszt+zsiradék elegyéhez.
Összedolgozom, majd hagyom megkelni. A napraforgómagot szárazon megpirítom.
Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, megszórom a napraforgómaggal, majd jól belenyomkodom. Kis párnácskákra vágom, 220 °C–ra előmelegített sütőbe teszem, 20 perc után mérséklem a hőmérsékletet 180 °C-ra.

Legközelebb pálmazsírral szeretném kipróbálni.

Hasonló recept:
Szezámos sós rúd

11 megjegyzés:

Makka írta...

Tetszenek a sós sütifalatkáid, éppen mostanában kerestem ilyen egyszerű, de teljes értékű sósakat.:)

duende írta...

Nagyon jól néz ki, Renáta! Olyan kis pogácsaféle. Meg kéne csinálnom, csak rudacskákban! :)

Palócprovence írta...

Nekem is nagyon tetszik, kipróbálom! :)

Kati írta...

Szia! Ezek nagyon jól néznek ki,s van is itthon mindenem hozzá. Megcsinálom!!! :)
Meg azt hiszem, a hajdinás kelleveleket is. Köszönöm a recepteket. :)
Beleolvastam a másik naplódba is. Nagyon tetszik. Gratulálok a gyerekeidhez, nagyon szépek, ügyesek! :)

Renata Kalman írta...

Makka! Remélem ízleni is fog!

Duende! Rúdban is jó, csak kicsit más textúra, ez olyan "párnaszerű" érzés, ha beleharapsz.

Palócprovence! :)

Kati! Köszönöm látogatásod!
Látom te is szívesen próbálsz ki új ízeket.
Remélem ízleni fog a családodnak is.

A másik blogot is igyekszem írni, ma van is egy apropója. :)

erős ildikó írta...

Nagyon csinosak a sütik, nekem formára is tetszenek, a nevük is találó. Mostanában nemigen sütögetek, de azért majd eljön az idő (remélem), s addigra elteszem ezt a receptedet is. Köszönöm.

Renata Kalman írta...

Napmátka!
Igen, most amúgy is inkább a gyümölcsösöknek van szezonja...

Kata írta...

Annyiféle lisztem van most itthon, persze a 2 említettből semennyi... de hátha egyszer összejön.

Renata Kalman írta...

Kata!
Elég, ha tönkölyt szerzel, vagy esetleg durumliszt is jó.

Kata írta...

Durumliszt az van is itthon! A tönkölyből ugye nem a "fehéret" kell használni?

Renata Kalman írta...

Kata!
Nem, olyat még nem is használtam.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger