Paradicsomszószos tészta

2008. szeptember 29., hétfő

Az eseménydús hétvége után ezzel a rövid bejegyzéssel indítom a hetet:

Itthon az alábbi tésztát "milánóinak" hívjuk, habár jócskán messzire került annak eredeti elkészítési módjától.





Hozzávalók:

fejenként egy marék száraz durumtészta (most csak tollszár tészta volt itthon, de általában makaróni tésztából készítem)

4 db paradicsom
½ fej vöröshagyma
1 marék szójagranulátum
csipet oregánó

olaj

sörélesztőpehely, darált dió

Elkészítése:

A tésztát forrásban lévő vízbe dobom -melybe előzetesen kevés olajat tettem- és megfőzöm. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megfuttatom.
Hozzáadom a megmosott, feldarabolt paradicsomot és kicsit megpárolom. Beleteszem a szójagranulátumot és annyi vizet, amennyit a granulátum magába szív.

Sózom és fűszerezem.

A tésztát tányérra rakom, ráteszem a paradicsomos szószt, majd meghintem sörélesztőpehellyel, a gyerekek ezt még megtoldják darált dióval.


Tejterméket fogyasztók reszelt sajttal is megszórhatják.
Paradicsom helyett paradicsompüré is használható.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger