Vegán palacsinta

2008. szeptember 25., csütörtök

Évekig csak a tojást nélkülöztem a palacsintából, majd egy ideje már a tej helyett is mást alkalmazok. Sokáig száraz volt, vagy elszakadt. Aztán alakultak az összetevők, az olajból például többet rakok bele, mint azelőtt.
Nekem kicsit vastagabbra sikerülnek, mint a hagyományos palacsinták, de ez nem zavar minket, jobban laktat. Már csak azért is, mert teljes kiőrlésű lisztből készülnek.




Hozzávalók:

40 dkg liszt (30 dkg tönkölybúzaliszt+10 dkg kukoricaliszt)
1 csipet só
5 dl szódavíz
4-5 ek olaj

Töltelék: galagonya-alma lekvár





Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem és utána legalább 1 órát állni hagyom. A palacsintasütőt minden sütés előtt kikenem olajjal.

Sülés után tálra borítom a palacsintákat és melegen tartom, míg készül a többi.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A beáztatott lenmag botmixerrel összeapritva remek a tojás helyett. 1 ek.lenmag es 3 ek. viz kb 1 tojásnak felel meg, hajdinaliszttel és vizzel keverve remek palacsinta.

Renata Kalman írta...

Szia, köszi az ötletet!
Lenmagot a panírozómasszába szoktam tenni a rántott zöldségeknél, de ezek szerint akkor palacsintánál is működik.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger