Burgonyás lencsesült

2008. december 30., kedd

Szilveszterre illetve Újévre is kiváló ez a lencsés főétel.

Hozzávalók:


A lencsés töltelékhez:

1 bögre lencse
víz
½ fej hagyma
késhegynyi őrölt bors
1/2 mk kurkuma
1 mk só
1 mini fej zeller

A burgonyás kéreghez:

6 db burgonya
2-3 ek kölestej
1 tk só
1 ek pálmazsír
petrezselyem
2 ek sörélesztőpehely

kevés olaj




Elkészítése:

A lencsét átválogatom, megmosom, majd az ugyancsak megtisztított zellerrel és hagymával együtt felteszem főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Hozzáadom a borsot. Mikor megfőtt, kiveszem belőle a hagymát, a zellert pedig villával összetöröm.

A burgonyákat megfőzöm, majd lehúzom a héját.
Krumplinyomón áttöröm, megsózom, hozzáadom a pálmazsírt és az apróra vágott petrezselymet. Fellazítom a növényi tejjel.

Egy mázas cseréptálat kikenek kevés olajjal, majd ráterítem a burgonya felét. Erre rétegzem a lencsés tölteléket.

A tetejére ismét a burgonyás massza következik. A tetejét megszórom sörélesztőpehellyel és forró sütőben mintegy 20 percen keresztül összemelegítem. A teteje kicsit piruljon meg.


3 megjegyzés:

Milene írta...

Nagyon boldog új évet kívánok Nektek!

duende írta...

Boldog új esztendőt kívánok, a szerencse minden áldásával! :-)

Renata Kalman írta...

Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságaitokat, viszont kívánom!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger