Hópihe-váró dísz

2008. december 4., csütörtök

Lassan mi is készülődünk a közelgő ünnepre, habár nehezen vágom át magam egyfajta ellenálláson, mert távolít a harsányság, a sietésre való ösztönzés, a "már csak ennyi és ennyi nap van hátra Karácsonyig", mintha valamiféle lóverseny-futamot kellene megnyerni.

Sosem szerettem a nagy felhajtást, a kirakat-érzéseket semmiben.

Most is azért indulnék útnak, hogy olyasmiket vásároljak azoknak akiket szeretek, amit úgy tudok átadni, hogy nincs bennem az az érzés, hogy nekem ez nem kellene.

Ez egyrészt paradoxon, mert nem vagyunk egyformák, s ami nekem tetszik, amivel én azonosulni tudok, azt nem biztos, hogy szereti az a másik is, aki kapja.
És általában a környezetem jó része nagyon más, mint én. Így arra ügyelek, hogy ne olyat vegyek, ami nekem tetszik, ő viszont nem tudja értékelni, mert más beállítottságú, hanem ilyenkor igyekszem beleképzelni magam a másik érzelemvilágába.




Akik meg "énfajtám", azokkal többnyire nem ajándékozunk, mert messze vannak és tárgyi ajándékok nélkül is adunk egymásnak, például gondolatokat.

A fenti díszt a nagylányom készítette.


3 megjegyzés:

Milene írta...

Reni, megint a szívemből szóltál! Igen, azért nincs még karácsonyi hangulatom, mert már október vége óta azt nyomják, hogy mindjárt itt van, siess, vegyél, le ne maradj... Nekem ez nem tetszik. Zavar.

Hasonló hópihéket fűztünk láncba, és fellógattuk az ablakra. Az iskolában már esik a hó :)

Névtelen írta...

én már csak egészséges, gastro, vagy saját magam készítette ehető-iható ajándékokat adok évek óta - persze a fiaim kivételek. Anyu vega, így neki könnyű vásárolni. A búzahús, növényi pástétomok, gabona kolbász, egy finom olíva olaj mindig örömet okoz. Idén tökmagolaj került fel a listára, szüleim elmúltak 60 évesek, ez olyan megelőző-ajándék. Nyugodt készülődést. Böbe

Renata Kalman írta...

Szia Böbe!
Örülök látogatásodnak.
Köszi az ötleteket!
Én is ezt szeretném, csak sokszor nem értékelik. De egy-két dologban már van előbbre lépés.

Citromfű!
Megnéztem a csuhés linket!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger