Lencsefasírt

2013. január 18., péntek

Az Egy falat India című könyvben olvasott recept (Maszálá vará) alapján készült az alábbi feltét, kisebb átalakítással.

Hozzávalók:
(kb. 15 db)

  • 25 dkg lencse
  • ½ tk őrölt édesköménymag
  • ½ tk garam masala
  • ½ tk gyömbérpor
  • ½ tk őrölt koriander
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 lapos tk só
  • ½ lilahagyma
  • kenyér(morzsa)
  • keményítő (1-2 ek)
  • olaj





Elkészítése:

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, megfőzzük. Miután kicsit hűlt, áttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott hagymát, és annyi kenyérmorzsát, amennyit magába szív.

Keményítővel összefogatjuk (1-2 lapos evőkanálnyi), fasírtokat formázunk belőle és olajban kisütjük.

Kapcsolódó recept: itt


7 megjegyzés:

goooooood girl írta...

your blog is very fine......

Névtelen írta...

fincsinek tűnik, ki is próbálom, de én inkább muffintepsiben sütöm ki

Renata Kalman írta...

Névtelen!
Igen, úgy kevésbé lesz olajos.

Gabriella írta...

Hmm, ez jó!!
A te gyerköceid mennyire bírják a garam massalát?

Én még nem adtam az én lurkómnak... de ez a fasírt abszolút kipróbálásra szorul.

Névtelen írta...

Reni, ha sütőben sütném a fasírtot hány percig és hány fokon kéne? jól sikerült a pogácsa! :) köszi
Édua

Renata Kalman írta...

Kedves Édua!
200 fok körül sütném, olajjal megkenve, hogy ne száradjon ki.
Ritkán sütök így, noha tudom, hogy egészségesebb, mint a bő olajban sütés, mert a gyerekek jobban szeretik amazt a verziót.
A sütőlemezt ki szoktam olajozni, amire fektetem a fasírtokat.
Időtartamot nem tudok mondani, nagyjából addig, amire valamelyest kérgesedik a széle.

Örülök a pogácsának!

Renata Kalman írta...

Hú, látom Gabriellának nem vettem észre ezt a hozzászólását...bocs.
Az enyémek eléggé szeretik ezeket a fűszereket, szerintem már az anyaméhben hozzászoktak :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger