Padlizsánleves (vega halászlé)

2008. december 28., vasárnap

A alábbi étel ötletét egy kedves békéscsabai barátnémtól (Marcsitól) hallottam.
December 24-én este ez volt az első fogás.





Hozzávalók:

1 db padlizsán
1 db hagyma
3 db burgonya
1 tk pirospaprika
1 ek só
víz


Elkészítése:

A padlizsánt meghámozom (ha saját termesztésű lenne, akkor rajtahagynám a szép lila héját), megmosom és feldarabolom. A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom.
A hagymát megtisztítom és karikákra vágom.
A padlizsánt, burgonyát és a hagymát vízbe teszem, hozzáadom a pirospaprikát és a sót. Fedő alatt, alacsony lángon főni hagyom.


Aki gondolja, a padlizsándarabokat meg is sütheti előzetesen és úgy adhatja a leveshez. Így kicsit dúsabb lesz az íz, no meg a kalóriák szempontjából is. Mindkét változatban kóstoltuk már és mindkettő ízlett.

Idén sajnos kicsit sok vizet tettem bele és túl sokáig hagytam főni, ezért nem lett olyan finom, mint az előző években.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger