2009. március 18., szerda
Ismét egy indiai ízvilágú feltét következik. A család minden tagja kivétel nélkül szereti az alábbi krumplis töltelékű csigákat. Feltétnek főzelékekhez vagy köretek mellé fogyasztjuk.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
5 dkg zsiradék (margarin vagy vaj)
2 mk só
1 mk kurkuma
1 dl víz
Töltelék:
50 dkg burgonya
1 mk kurkuma
1 mk őrölt kömény
1 mk hing
1 mk őrölt gyömbér
2 mk őrölt koriander
½ tk pirospaprika
késhegynyi őrölt bors
1 tk só
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1 ek pirított szezámmag
2 ek sárgaborsóliszt
Elkészítése:
A kurkumával elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, majd a vízzel tésztává gyúrom. Kicsit pihentetem.
Töltelék:
A burgonyákat megfőzöm, majd meghámozom. Krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a fűszereket. A szezámmagot szárazon megpirítom és a masszához keverem.
A sárgaborsólisztet a végén teszem bele. Alaposan összeelegyítem.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a tölteléket. Beigliszerűen feltekerem, majd éles késsel szeletekre vágom. Olajban kisütöm.
Időnként nagyobb adagot készítek és nyersen lefagyasztom.
Töltelék:
A burgonyákat megfőzöm, majd meghámozom. Krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a fűszereket. A szezámmagot szárazon megpirítom és a masszához keverem.
A sárgaborsólisztet a végén teszem bele. Alaposan összeelegyítem.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a tölteléket. Beigliszerűen feltekerem, majd éles késsel szeletekre vágom. Olajban kisütöm.
Időnként nagyobb adagot készítek és nyersen lefagyasztom.
(A képek nem ugyanazon alkalommal készültek, a nyers változaton látszik, hogy jóval nagyobbak a csigák.)
A recept eredetileg a Govinda szakácskönyvéből származik, melyet kissé módosítottam.
12 megjegyzés:
Reni ez nagyon szuper! Meg fogom csinálni valamikor!
Nagyon tetszik nekem ez az ötlet! A fűszereket nyilván ízlésünk és kedvünk szerint variálnám, és el tudom képzelni nemcsak feltétnek, hanem délutáni beszélgetésekhez.
Köszi!
szerintem is szuper. és biztos finom is, meg is éheztem:)
Épp azon gondolkodtam mit csinálok ma a főzelékhez. Köszönöm a tippet :D
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, ha kipróbáljátok kinek hogyan ízlik?
Tompítani is lehet első alkalommal a fűszerezést...
Én kipróbáltam, nagyon finom! Bár őrölt koriander nem volt benne.
Marcsi
Ez nagyon finom volt!!! :-)
(a VGBT-ről csentem...)
Szerinted úgy is működik a dolog, ha nem olajban sütöd ki, hanem sütőben sütöd meg?
Üdvözlettel,
Adéle
Marcsi!
Örülök neki!
Anélkül is megy. Mindig kicsit vacillálok, hogy kinek készül. Ha nem ilyen íz-irányultságú kap belőle, annak szűkebben fűszerezem.
Adele!
Elméletileg sütőben kiolajozott sütőlemezen is lehet, de biztos más lesz. Én még nem próbáltam.
Érdemes ügyelni, hogy ne száradjon ki túlságosan.
Majd számolj be, ha kipróbálod!
Hű, de jól néz ki! Ezt én is ki fogom próbálni valamikor. =)
Kipróbáltam ma, kicsit másképp (részletek nálam).
Nagyon finom, köszönöm a remek ötletet!
Kiddy!
Rajta!
Napmátka!
Épp most jövök Tőled :)
Megjegyzés küldése