Lényegtelen

2009. június 26., péntek

Zsannamanna faggatott arról, hogy mi lényegtelen számomra:

Tehát
lényegtelen,


…hogy mi megy a tv-ben, mert nem nézem. Infót a Netről gyűjtök különböző hírportálokról, kisfilmeket és filmeket is itt nézek, esetleg rendelek, ha felkelti valami az érdeklődésemet. Itt célzottan azt nézem meg, ami érdekel, nem csak úgy bekapcsolom.

…hogy mi a trendi (műköröm, tetovált szemöldök, ma divatos gesztusok, témák, mondatok)

…hogy az átlagtól eltérőnek tartanak. Sokáig azért zavart, mert azt várták el tőlem, hogy legyek olyan, mint a többi. Persze nem ment ez a fajta konformizmus. Ma már azt mondom: szerencsére.

…hogy nem mindenkinek jövök be. Régen szorongtam attól, ha egy társaság hangadója a perifériára szorított. Ma nem nagyon törekszek része lenni csoportoknak. Aki fontos és lényeges, azokat mindig bevonzom.

…ha számomra bődületes dolgot mondanak, követnek vagy tartanak jónak emberek. Ma többnyire már nem akadok ki vagy próbálom meggyőzni. Elvégre sokfélék vagyunk. Megyek tovább a saját utamon.

…rövidlátó vagyok. Áldom a kontaktlencse feltalálóját és továbbra is antiszemüveg-párti vagyok.

…hogy néhány álmom nem valósult meg, mert sok olyan viszont igen, amire még gondolni sem mertem volna, nemhogy hinni benne.

A látszattal ellentétben: elég reálisan látom a dolgokat, csak a kezelésükben járok más utat, más megoldásokat alkalmazok, más céljaim vannak talán, mint az emberek nagy százalékának.

A múlt tényekből áll, a jövő célokból. A jelenben pedig ehhez a célokhoz kell megteremteni az eszközöket.

Tovább küldeni most nem küldöm.


Kicsit tárgyilagosra sikerült most ez a poszt, de elég sok dolgot viszek jelenleg párhuzamosan, megspékelve ezt még egy többfordulós fogorvosi beavatkozással.

20 megjegyzés:

szepyke írta...

Fogorvoshoz jársz? Én is...
Immár kb három hónapja minden csütörtök reggel. Egyre nehezebben indulok el aznap. Eddig odaértem reggel 8-ra, tegnap már csak 3/4 9-re.
Tetszett, amit írtál, és teljesen igazad van abban amit írsz! Jó volt olvasni!

Vegavarázs írta...

lehet, hogy tárgyilagos volt, de nekem nagyon tetszett...

Palócprovence írta...

Nekem is nagyon tetszett! Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha nem akarna mindenki mindenkit meggyőzni a maga igazáról, hanem egyszerűen elfogadnánk, hogy különbözőek vagyunk. Hiszen így kerek a világ...
Remélem, hamarosan túl leszel a fogorvosi procedúrákon! :)

Milene írta...

Köszönöm, hogy játszottál!
Nekem tetszik a tárgyilagosságod:)
Palócprovencenek igaza van. Sokkal egyszerűbb lenne, ha el tudnánk fogadni, hogy különbözőek vagyunk.

Fogászati kezelés? Ajaj! Én hétfőn kezdem, nem tudom meddig tart, de nagyon félek tőle...

Blogger írta...

...hát igen! Lehet, hogy ezért (is) vagyunk barátok?! :)

erős ildikó írta...

A kontaktlencse kérdésben teljesen osztom a véleményed, én sem szeretem a szemüveget. (Ráadásul ki is sebesedik az orrom tőle.) Nagyon rég hordok lencsét. Viszont a rövidlátás azért nem lényegtelen számomra, mert néha jó lenne nem csak foltokat látni, amikor épp nincs bent a lencse, és úgy keresem a szemüvegem. Mondjuk lámpaoltás után...

Renata Kalman írta...

Szepyke!
Igen, egy elhúzódó fog-probléma, már sokadszorra erősködtem, hogy szerintem valami nincs rendben vele. Végre lett röntgen, most gyökérkezelésre járok. Sokkoló volt maga a tény, mert életem első ilyenje. Ha minden igaz már csak két alkalom. Te?

Renata Kalman írta...

Vegavarázs!
Köszi!
Nehéz magunkról írni, mindig azt hiszem, hogy kívülről sok minden látszik. Ami meg jó ha nem látszik, arról jobb nem is írni :)

Renata Kalman írta...

Palócprovence!
Igyekeznem kell, mert rövidesen programom van egy fontos személlyel!!
Tipped van?

Renata Kalman írta...

Citromfű!
Te vagy a negyedik, aki fogdokihoz jár.
Nekem most különösen nem hiányzott ez, leginkább az anyagi vonzata.

Renata Kalman írta...

CES!
Igen is-is. Meg a "Lényegesnek tartom, hogy" hatos lista miatt is.

Renata Kalman írta...

Napmátka!
Ezt nem is sejtettem Rólad, mármint a rövidlátást... mennyire erős?

Én az uszodában élem meg nagyon nehezen a vakoskodást (mondjuk nem mintha mostanában járnék), de ott én nem merek lencsét viselni.
A szemüveg nekem is kisebesíti az orromat, meg nem látok vele rendesen a perifériákon.
Többekkel ellentétben engem egyáltalán nem vonzanak a mai menő szemüvegek. Buzgón ajánlgatják pedig, hogy milyen jó lenne.

Egyszerűen úgy érzem uralkodik az arcomon, hogy nem engem látnak, hanem a szemüveget.

Ami van, inkább egy egyszerű aranyszínű fémkeretes, ezeréves példány.

Gyerekkoromban büntetésnek éltem meg a szemüveget, nem boncolgatom, de megkeserítette az életemet. Ez így leírva lehet, hogy túlzásnak tűnhet, de nem az.

erős ildikó írta...

Szia!
Ma azzal álmodtam, hogy én is fogorvoshoz járok, hú..., rémes volt!:) Első gyökérkezelés? Akkor igen jók a fogaid. Nekem volt már pár, sajnos. S tényleg nem élmény. Együttérzek...
Szemem: -4.00 és -4.25
Azért ez elég ahhoz, hogy tényleg csak foltokat lássak. Sajnos fokozatosan elromlott. A középiskolában még csak feles szemüveg kellett, meg előre ültem. Az első munkahelyemen a mikrofilmolvasó eléggé tönkrevágta. Mondjuk a fenti adatok a szemüvegemre vonatkoznak, lencséből kisebb dioptriást,-3,50-est szoktam használni. A szemdoki rábólintott, hogy ez normális, a rövidlátóknál a lencse dioptriája alacsonyabb, mint a szemüvegé. Nekem így kényelmes. Engem az zavar a szemüvegben, hogy egy keret, ami az arcom előtt van. Sosem kényelmes, sporthoz pláne nem. De főzéshez sem.
(Ja igen: azért a külsőnkben mégiscsak lehetnek hasonlóságok. Szerintem rajtad sincs tetoválás, nemigen fested magad, nem nagyon hordasz ékszert. Vagy tévedek?)

szepyke írta...

Én? Hát... Tipikus történet. Addig húztam, amíg már fájt a fogam, pedig tudtam, hogy le van törve egy darab belőle. Elmentem, a doktornő mondta, hogy azért tört el, mert a korona alatti fogam fölött góc van, amitől a mellette lévőkkel is gond van. Ki kell húznia 3, azaz 3 fogamat... Sejtheted, hogy kb mit gondoltam... Ráadásul ezek hátsó, szép nagy fogak. Az első kihúzásakor 20 percet vett igénybe a dolog, mert mint utólag kiderült, a bölcsességfogam gyökere össze volt nőve a mellett lévővel és így egyszerre jött ki a kettő... Ezt nem részletezném, elég annyi, hogy derékig véres voltam, az nővérke fogta a fejem, amíg a doktornő húzta a fogam. Hát, most az eszembe vésték, hogy nem húzzuk a dolgot máskor... A továbbiakkal kapcsolatban, két koronát csináltak, de az egyik két hete ideiglenesen van feltéve, mert fáj alatta a fogam, illetve olyan érzékeny, hogy a hidegtől az agyamig felszalad a fájdalom. Na, mindegy, már lassan vége kell, hogy legyen, de hidd el, átérzem, amiről írtál. Engem szörnyen megvisel. Ráadásul szednem kellett két gyógyszert, hogy lemenjen a gyulladás, amitől kb két hétig úgy szédültem, hogy a széken ülve forgott a világ.

Renata Kalman írta...

Napmátka!
Annyira azért nem jók a fogaim, sajna. Gyerekkoromban elég sokat tömtek...

A lencsém nekem mínusz 6-os.
Elsős koromban kezdett romlani, a krétaírás helyett foltokat láttam. Aztán minden éves szemészeti kontrollon fél illetve 1 dioptriával emelték...volt, hogy mikor megkaptam a szemüveget az új dioptriával szédültem benne, hullámzott a világ, mintha a sík utak dombok lennének...aztán hozzászoktam. Így szépen el lett cseszve a szemem. Mindig kicsit erősebbet adtak, mondván biztosan lássak, inkább legyen kicsit erősebb..
Aztán nagyjából gimiben beállt az erősség.
Van a rövidlátásra egyfajta magyarázat, a lélek és betegség szempontjából. Azt hiszem ez rám illett akkor nagyon.

A szemüvegben még a bepárásodás idegesített, ha bementem valahova télen, akkor ott álltam felhős szemekkel és ha letöröltem visszapárásodott.

Külső:
Az alapján írtam, ahogy olvastam a színeidet, stílusodat. A hideg színekkel ellentétben én a földszíneket szeretem: bordó, barna, zöld illetve a lila.
A szoknyát nagyon szeretem, itthon is gyakran ebben vagyok, a kardigánokat imádom.
:)

De persze, nincs tetoválásom, az ékszerekért sem rajongok különösebben, a fémekért legalábbis nem.
Nyaklánc: tulasi láncom van non-stop, meg alkalmakra esetleg mást is felveszek.
Fülbevaló: a himbálódzó gyöngyöseket szeretem, a karikát nem. Ezek inkább egyedi készítésűek, de semmi extra, egyszerűek.
Gyűrűt nem hordok. Néha lábon.

Smink: ezt viszont igen, egy szolid smink van rajtam ha megyek valahova: folyékony rúzs, szemhéjpúder.
Egészen kicsi korom óta vonz a sminkelés, a visszafogott formában.

Míg olyan munkahelyem volt, akkor körömlakk is volt de nem szeretem már régóta.

Renata Kalman írta...

Szepyke!
Ezt még olvasni is szörnyű!...átérzem a tortúrádat.

Nekem a bal felső 6-ossal volt a gond, betömték kiesett a tömés ez vagy 3-szor lejátszódott. Aztán egy évig tartott a legújabb tömés.
De éreztem, hogy kampec neki, mert furán idegenül éreztem ezt a fogat, valami nem stimmelt vele.
Most röntgennél kiderült, hogy nem él...ráadásul a gyökere és az arcüreg között alig van választék, s ha netalántán egyszer gond lenne vele, és húzni kellene, akkor csakis szájsebész és varrni fogja, mert az arcüreg felé nyitott lenne.

Most is, amíg idegelték és átnyomták injekciós tűs vízzel, az orromon jött ki a víz egy része.
A slusszpoén, hogy megnéztem melyik szerv tartozik ehhez a foghoz: gyomor, hasnyálmirigy, lép...
Nos én ősz óta ólmos fáradtságban szenvedtem. Meg talpmasszázsnál kiderült, hogy a lépemnél érzékeny az a pont.

A bölcsességfogaim nekem ki sem nőttek. Nincs is elég nagy állkapcsom hozzá...


Remélem helyrejössz mihamarabb...

szepyke írta...

Én is remélem, és ismerős volt, amit írtál. Nekem amelyik fogam fölött a gócot találták, azt végig úgy éreztem, hogy valami gond van vele, nem tudtam megmagyarázni, de éreztem, hogy annak annyi...

Hát, gyógyulást mindkettőnknek, illetve, mindenkinek, akinek valami hasonló gondja van.
:)

erős ildikó írta...

A színekről:
Valamikor nekem is a meleg földszínek tetszettek, viseltem is, huszonvalahány évesen. De akkor még csak a színeket magukért szerettem, nem néztem, mi való hozzám és mi nem. Nagyon öregítettek is ezek, mert nem illenek hozzám. Ezért felesleges erőltetnem.
Ahogy mondjuk a piros, a fekete, a narancs vagy a sötétkék sem lenne hozzám való.
Hiszek a külső személyiségtípusokban is. Én kifejezetten nyár típus vagyok, ezért viselhetem azokat a színeket, amiket leírtam. De mások is észreveszik, hogy pl. a kék bizonyos árnyalatai mennek hozzám a leginkább.

Nyártündér írta...

Én is rövidlátó, de szemüveges vagyok. :)
Meg még a többiben is van köztünk hasonlóság. :)
Szép napokat neked!
Szia!

Renata Kalman írta...

szia Nyártündérke!
Köszi, hogy erre jártál!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger