Egyszerűen egészségeset avagy könnyen elkészíthető egészséges ételek

2009. július 25., szombat

Ennek jegyében indította el Max azt a mondhatnám mozgalmat, melyhez én is csatlakoztam. Nem utcán transzparensekkel tüntető gasztro-blogger csapatról van szó, azaz -fogalmazása szerint- nem világot megváltó, hanem annak szemléletét némiképp formáló személyekről, akik a konyhában a fenti szempontok szerint (is) készítik az ételeiket.

A modern kor néhány olyan tömegjelensége, melyről szerintem már mindenki unalomig olvasott, vagyis a zacskós levesporok, a félkész és készételek dömpingjével szemben, vásároljunk alapanyagokat és abból házilag készítsünk olyan ételeket, melyek összetételét így ismerjük.
Nálam többnyire ez eddig is így volt, nem lesz markáns változás, hanem ezentúl az ebbe a csoportba tartozó ételeket az Egyszerűen egészségeset címkével fogom jelölni.

Árkalkulációt is javasolt készíteni, erre oda kell figyelnem, mert nálunk az alapanyagok nagy része vagy a kertben nő vagy nagyobb tételben kerül megvásárlásra. Viszont hasznos lesz számomra is, hogy költségbecslést készítsek.

Nem részletezném tovább, a témáról már írtam többször is, információ és a csatlakozók listája megtalálható Max-nál.

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Azt hiszem, a régi receptek becímkézésével el fog menni némi időm - az árkalkulációra viszont nem minden esetben vállalkozom...

Renata Kalman írta...

Nekem egyelőre arra nincs időm, mármint a régieket átcímkézni, de majd az eztán következőket így fogom.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger