Székelykáposzta sült tofukockával

2009. december 6., vasárnap

Ez egy igazi megosztó étel… mármint ízlések tekintetében. A gyerekek káposztához fűződő viszonya nem változott tavaly óta, egyedül a nagylányom társult hozzám az alábbi étel elfogyasztásában. A férjem pedig másnap jelezte, hogy egy kanállal evett belőle...

Nekem sem a legkedvesebb ételeim egyike a savanyú káposzta, de ezek a annyira megbolondították, meg került rá füstölt kockák, növényi joghurt is, hogy nagyon ízlett és kétszer is szedtem belőle. Sőt vacsorára is ezt ettem, pedig általában este nem eszek meleg ételt.


Hozzávalók kb. 4 főre
:

500 g savanyú káposzta
½ mk szemes köménymag
1 tk só
1 mk pirospaprika
½ fej vöröshagyma
2 ek olaj
1-2 ek korpás búzaliszt

1 csg füstölt tofu
4 ek sárgaborsóliszt
vagy
növényi joghurt





Elkészítése:

A káposztából kiáztatom a savanyú ízt. Friss vizet öntök rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakom a sót, a köménymagot. Felforralom.
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a lisztet és kicsit pirítom, beleteszem a pirospaprikát, azonnal vizet adok hozzá és csomómentesre keverem. Ezt adom hozzá óvatosan a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adok hozzá.





Sült tofukockák

A tofut kockára vágom. A sárgaborsólisztben megforgatom a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütöm.

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Ez nagyon tetszik. Imádom a tofut. Gondolom a gyerköcöknek is ízlett.

Renata Kalman írta...

Gabriella!
Igen, nagy tofu-rajongók, úgyhogy ügyesen leszedték az étel tetejéről :)

erős ildikó írta...

Mi nagyon káposztások vagyunk, különösen télen esik jó, és nemcsak a húsos változatok miatt. A savanyú káposztát egyébként magában, nyersen is szívesen esszük.
A tofus változatod is biztosan nagy sikert aratna nálunk!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger