2014. június 21., szombat
Hozzávalók:
4 csésze rizstej
2 csésze növényi tejszín
1 ek kukoricakeményítő
1/2 csésze cukor
1/2 tk őrölt kardamom
1 ek darált mandula
Elkészítése:
Egy vastag aljú lábasba öntve forraljuk fel a rizstejet a tejszínnel és a keményítővel. Addig főzzük alacsony lángon, míg besűrűsödik.
Adjuk hozzá a kardamomot, a cukrot és a mandulát, majd forraljuk még néhány percig.
Vízfürdőben hűtsük ki.
Egy hűtésre alkalmas edényben tegyük fagyasztóba, nagyjából 6 óra alatt fog megdermedni.
Megjegyzés:
Növényi tejjel készítve nem lesz annyira krémes állagú, kicsit vízkristályos marad a szerkezete.
A tejjel készült recept itt olvasható: kulfi
További vegán fagylalt: Szeder-sárgabarack fagylalt
4 megjegyzés:
Izgalmas, nagyon finom lehet
Jól hangzik és nagyon jól néz ki, érdemes kipróbálni. :)
Húúú, nagyon jól hangzik! Látszik, hogy nagyon finom lehet :)
Hát a hozzá illő napsütés a héten most elmarad, de tényleg finom. :)
Megjegyzés küldése