2010. augusztus 26., csütörtök
Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
1 fej hagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanál kurkuma
késhegynyi őrölt bors
2-3 koriander levél
fél citrom leve
1 uborka
1 paradicsom
Elkészítése:
Egy éjszakára beáztatom a csicseriborsót. Másnap puhára főzöm a megtisztított, de egészben hagyott hagymával együtt.
A csicseriborsó lassan puhul meg, tehát főzésénél legyünk türelmesek.
Főzés közben hozzáadom a kurkumát, a borsót és a sót. Mikor megpuhult, eltávolítom a hagymát és botmixerrel pürésítem. Belefacsarom a citromot és hozzáadom a korianderleveleket.
Az uborkát hosszúkás hasábokra vágom, a paradicsomot pedig kockára. Tálaláskor a kiszedett leveshez a tányérba adagolom.
A leves behűtve még finomabb!
A csicseriborsó lassan puhul meg, tehát főzésénél legyünk türelmesek.
Főzés közben hozzáadom a kurkumát, a borsót és a sót. Mikor megpuhult, eltávolítom a hagymát és botmixerrel pürésítem. Belefacsarom a citromot és hozzáadom a korianderleveleket.
Az uborkát hosszúkás hasábokra vágom, a paradicsomot pedig kockára. Tálaláskor a kiszedett leveshez a tányérba adagolom.
A leves behűtve még finomabb!
4 megjegyzés:
Mostanában barátkozom a csicseriborsóval , úgy érzem vannak esélyei nálam :) szerintem ezt is kipróbálom !
Még csak falafelnek ettem, de biztos levesnek is nagyon finom
Imádom a csicseriborsót, főleg levesben :) Nyami! Nagyon guszta leves!
Kriszti!
Az áztatás fontos és a főzési idő miatt egy kis türelem!
Egyébként nagyon finom!
Bianka!
Sokáig én is csak falafelként ettem, de nem bántam meg, hogy levesként is kipróbáltam.
Ami!
Igen, és emellett értékes tulajdonságai vannak, pl. energiát adó fehérjebomba is.
Megjegyzés küldése