2010. augusztus 17., kedd
A sárgadinnye szerintem csak jó lehet, bármilyen formában. Ez a leves, édes, selymes és kellemesen fűszeres.
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú sárgadinnye
4 evőkanál barna cukor
1 rúd fahéj
1/4 rúd vanília
2,5 dl zabtejszín
fél citrom leve
Elkészítése:
A sárgadinnyét félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát apró darabokra vágjuk.
Kb. kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beletesszük a cukrot, a fűszereket és felforraljuk.
Mikor a dinnyehús megpuhult, eltávolítjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a zabtejszínt és még egyet forralunk rajta. Tálalás előtt hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet.
Kb. kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beletesszük a cukrot, a fűszereket és felforraljuk.
Mikor a dinnyehús megpuhult, eltávolítjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a zabtejszínt és még egyet forralunk rajta. Tálalás előtt hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet.
2 megjegyzés:
Igazán finom lehet
Idén kicsit vízízűbb a sárgadinnye is, de ellensúlyozták a fűszerek :)
Megjegyzés küldése