2014. október 29., szerda
A héten Szegeden megszólított egy mosolygós fiatal anyuka és elmondta, hogy rendszeresen olvassa a blogomat és már készített is néhány ételt innen. Nagyon jólesett ez a kedves visszajelzés.
Szóba került, hogy a pitét sokféleképpen tölthetjük, ezúton én most egy hagyományostól eltérő változatot írok le:
Szóba került, hogy a pitét sokféleképpen tölthetjük, ezúton én most egy hagyományostól eltérő változatot írok le:
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg finomliszt
csipet só
20 dkg pálmazsír
2,5 dkg élesztő
víz (kb. 70 ml-1 dl)
1 tk barna cukor
csipet só
20 dkg pálmazsír
2,5 dkg élesztő
víz (kb. 70 ml-1 dl)
1 tk barna cukor
Töltelék:
40 dkg sütőtök (tisztítás után)
20 dkg mák
15-20 dkg nádcukor vagy barna cukor
fél citrom reszelt héja
1 tk fahéj
Folytatás: itt
2 megjegyzés:
No, ez megy a kipróbálandók közé. :)
Már zavartam ez ügyben Katát, meg Verát is, hátha valaki emlékszik. Tavaly tudom, hogy páran beszélgettünk valahol egy bejegyzés alatt mézeskalács díszítéséről. Egészen jó ötletek születtek a tojás nélküli mázra vonatkozóan, de nem találom. Neked nem rémlik véletlenül?
Brigi!
Lehet nem ez lesz az, amire gondolsz: én porcukrot kevernék össze kevés citromlével és azzal díszítenék...Nem tudom mennyire kezelhető, nekem nem túl jó a kézügyességem, pár éve, mikor ilyennel próbálkoztam, csak nagyon alap díszítésre használtam: pötty, meg ilyesmi. Azokat a cirádás csodákat nem tudom, hogy miként lehetne növényi mázzal elérni.
Többnyire magvakat használok, meg csonthéjasokat a mézesre.
Megjegyzés küldése