Házitúró (chenna vagy csana) - lakto vega

2010. november 14., vasárnap

Az alábbi alapanyagot egy indiai édesség -a sandesh (túródesszert)- miatt készítettem el.

Ha rászánjuk magunkat, akkor feltétlenül házitejből készítsük, s ne bolti tejjel kísérletezzünk, mert csalódni fogunk. Zacskós vagy dobozos tejből igen silány eredmény érhető el, a tej nem akar „összeugrani”, némi fehér foszlány képződik csak a tetején.

Ne riadjunk vissza, elkészítése nem olyan bonyolult, mint gondolnánk és a végeredmény, a friss házi göröngyös túró valóban kárpótol a belefektetett energiáért.

Elkészítési idő: kb. 1 óra+préselés




Hozzávalók:

2,5 l friss házi tej

80 ml citromlé

Folytatás:
itt


3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Ez helyettesíti a túrót? Szóval minden ételbe használható?

Renata Kalman írta...

Gabriella!
Igen, ez valódi túró. Régen a háziasszonyok otthon készítették a túrót (is). Annyiban másként, mint ahogy én a receptben írtam, hogy megaltatták a tejet, vagyis nem citrommal csapatták ki. Ez a fenti verzió viszont gyorsabb.

Aki fogyaszt tejterméket, próbálja ki, mert köszönőviszonyban sincs a bolti túróval-

Gabriella írta...

Ezt kifogom próbálni. Hollandiában nincs túró. Jövö héten megbis csinálom. Köszi

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger