Reform szilvás lepény

2014. október 13., hétfő

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg nádcukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1,2-1,5 dl víz
A formához: 1 teáskanál kókuszzsír és 1 teáskanál liszt

Töltelék:
  • 2 evőkanál darált dió
  • 30 dkg szilva
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál nádcukor

DSCF8129h

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, citromhéjjal és a cukorral, majd elmorzsoljuk a kókuszzsírral.

Hozzáadjuk a vizet és összegyúrjuk.

Egy 25 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kikenünk és kilisztezünk.
A tésztából egy kis gombócnyi mennyiséget lecsípünk és a többit belesimítjuk a formába.

A tetejét megszórjuk dióval. A kimagozott szilvát apró darabokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral.

A maradék tésztát kör alakúra nyújtjuk, fél cm csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a formában lévő tésztát.
200 fokon kb. 1 óráig sütjük.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger