2014. október 13., hétfő
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg kókuszzsír
- 15 dkg nádcukor
- ½ citrom reszelt héja
- 1,2-1,5 dl víz
Töltelék:
- 2 evőkanál darált dió
- 30 dkg szilva
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál nádcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, citromhéjjal és a cukorral, majd elmorzsoljuk a kókuszzsírral.
Hozzáadjuk a vizet és összegyúrjuk.
Egy 25 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kikenünk és kilisztezünk.
A tésztából egy kis gombócnyi mennyiséget lecsípünk és a többit belesimítjuk a formába.
A tetejét megszórjuk dióval. A kimagozott szilvát apró darabokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral.
A maradék tésztát kör alakúra nyújtjuk, fél cm csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a formában lévő tésztát.
200 fokon kb. 1 óráig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése