Sárgarépás sütőtökkrémleves

2014. november 2., vasárnap

Hozzávalók:
  • kb. 1/2 kg sütőtök
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 mokkáskanál őrölt koriander
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1/4 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
2011_12080005b

Elkészítése:
A sütőtököt és a sárgarépát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.

Az olajon rövid ideig pirítjuk a római köményt és a koriandert, majd hozzáadjuk a kurkumát a borsot és felengedjük kb. 2,5 l vízzel.

Beletesszük a zöldségeket és a sót, majd puhulásig főzzük.

Mikor langyosra hűlt, botmixerrel krémesítjük.

Kapcsolódó receptek:

Sütőtökkrémleves
Póréhagymás sütőtökkrémleves

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger