2014. november 18., kedd
Hozzávalók kb. 4 főre:
Elkészítése:
A káposztából kiáztatjuk a savanyú ízt. Friss vizet öntünk rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakjuk az előzetesen megmosott árpagyöngyöt, a sót, a köménymagot.
Puhára főzzük, közben folyamatosan pótolva a vizet.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, azonnal vizet adunk hozzá és csomómentesre keverjük.
Hozzákeverjük a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adunk hozzá.
Sült tofukockák
A tofut kockára vágjuk. A sárgaborsólisztben megforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütjük.
- 500 g savanyú káposzta
- 1 marék árpagyöngy (gersli)
- ½ mk szemes köménymag
- 1 tk só
- 1 mk pirospaprika
- ½ fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1-2 ek korpás búzaliszt
- 1 csg füstölt tofu
- 2 ek sárgaborsóliszt
- tejföl vagy növényi joghurt
Elkészítése:
A káposztából kiáztatjuk a savanyú ízt. Friss vizet öntünk rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakjuk az előzetesen megmosott árpagyöngyöt, a sót, a köménymagot.
Puhára főzzük, közben folyamatosan pótolva a vizet.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, azonnal vizet adunk hozzá és csomómentesre keverjük.
Hozzákeverjük a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adunk hozzá.
Sült tofukockák
A tofut kockára vágjuk. A sárgaborsólisztben megforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütjük.
2 megjegyzés:
Na megvan a hétvégi menüm! :D köszönöm.
Jól sikerült? :)
Megjegyzés küldése