Áfonyás muffin

2008. augusztus 10., vasárnap

Leszüreteltük az áfonyát. A szüret, mint kifejezés inkább képletesen értendő, ugyanis a hamvaskék bogyócskák mennyisége egy adag muffinra futotta, a kóstolgatáson kívül. :)



Hozzávalók:

40 dkg liszt (15 dkg teljes kiőrlésű, 25 dkg finomliszt)

12 dkg cukor

1 ek vaníliás cukor

1,5 tk sütőpor

¼ mk só

80 ml olaj

1 ek citromlé

300 ml víz


Elkészítés:

A kétféle lisztet elvegyítem a sütőporral és a sóval.

A cukrokat elkeverem az olajjal, majd hozzáadom a vizet. Apránként beleadagolom a lisztes keveréket. A legvégén hozzáadom a citromlevet is. (Ha nagyon sűrű, azaz nehezen keverhető, akkor rakjunk hozzá még egy kis vizet)

Olajjal -kenőtoll segítségével- kikenem a muffinformákat (vagy papírral is kibélelhető) beleteszek 1ek masszát, majd erre rászórok 3-4 szem áfonyát és újra a masszából csorgatok rá úgy, hogy a forma ¾-ig érjen.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Reni!

Magam nagyon szeretem az édességeket, úgyhogy külön öröm számomra 1-1 ilyen recept olvasása. Küldhetnél Pestre kóstolót!

Üdv.: K.Péter

Renata Kalman írta...

Szia Péter!
Örülök, hogy meglátogattál!
Pakkban elküldve, ha kibírná, küldenék...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger