Üvegbe zárt aranyló gömbök

2008. augusztus 3., vasárnap

A sárgabaracklekvár befőzések alkalmával a lekváron kívül készült befőtt is, ugyanis nem mindegyik gyümölcs volt szaftosan puha. A keményebbek ezért félbevágva, a lekvárénál nagyobb méretű üvegbe kerültek, majd mézes felöntőlevet kaptak.





Sárgabarack befőtt


Az üvegeket a Befőzésnél ismertetett módon előkészítem (elmosom, csírátlanítom stb.)

A félbevágott, kimagozott gyümölcsöt beleteszem az üvegbe, majd forró felöntőlével felöntöm.

Felöntőlé: Literenként 1,5 ek méz, fél mk aszkorbinsav (vagy citromsav)

(fűszert most nem tettem bele)

Rácsavarom a fedelet, majd a megtöltött üvegeket egy konyharuhával kibélelt lábosba állítom, vizet öntök bele (az üvegeknek maximum a 2/3-ig érjen a víz) és 15-20 percig alacsony lángon kigőzölöm.

Ezután szárazdunsztba teszem őket a Befőzésnél leírtaknak megfelelően.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger