Szeder-sárgabarack vegán fagylalt

2009. július 27., hétfő

Mivel többen kérdeztétek, hogy hogyan készül itthon fagyi, így nyár közepén felteszem az egyik kedvenc receptünket.

Hozzávalók:


2,5 dl főzőtejszín (növényi vagy sima)
3,5 dl víz
6 ek cukor
4 ek rizsliszt
egy kis darab citromhéj
szeder és sárgabarack





Elkészítése:

A főzőtejszínhez hozzáöntöm a vizet és a cukrot, majd a rizslisztet. Beledobom a citromhéjat. Alaposan elkeverem és felfőzöm.
Mikor besűrűsödött, félreteszem hűlni. Kiveszem belőle a citromhéjat és összeturmixolom a gyümölcsökkel.
Teljesen kihűlt állapotban fagyigéppel 30 percig keverem vagy ha nincs fagyigép, akkor fagyasztóba teszem egy arra alkalmas dobozba és félórás időközönként elkeverem.


Nem teljesen olyan az állaga, mint a bolti fagyié, de nekünk ízlik.

7 megjegyzés:

KryaSpirit írta...

Éppen a múlt héten vettem egy fagyigépet! Ezt is ki fogom próbálni!!!! köszi!:))

erős ildikó írta...

A kép nagyon meggyőző, biztosan finom. Még mindig nem érzem létszükségletnek a fagyigépet, én simán elvagyok ezzel az időnként megkeverem módszerrel. S ezért is mindig a robotgép edényében fagyasztom a fagylaltot - így csak szabályos időközönként a gép alá kell tenni.
A szeder-sárgabarack izgalmas párosítás lehet, próbálom elképzelni az ízét...egy biztos: gyümölcsös.

Renata Kalman írta...

Benzsi!
Remélem beválik Neked is.

Napmátka!
Nekem a férjem vette tavaly akciósan (Ő nagyon szereti a gépeket), addig én is hagyományosan csináltam. Szerencsére nem áll sok apró részből (a gép), annyi, hogy előre kell kalkulálni és fagyasztóba tenni az edényt.
A két gyümölcs úgy jött össze, hogy mindegyikből a termés legutolja volt, pár szem...

Renata Kalman írta...

Íz: mivel szeder tényleg csak pár szem volt (4-5), ezért az inkább csak a színét adta.
A citromhéj viszont erősen érződik, ami nekem nagyon tetszett.

Science Bloggers Association írta...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

Dóri írta...

Köszi, nagyon jól hangzik.
Rizsliszt helyett szerinted tehetek belőle kukoricakeményítőt? Vagy akkor már nagyon mást kapok?

Renata Kalman írta...

Dóri!
Lehet azt is, habár én még nem próbáltam azzal, de úgy saccolom, hogy legfeljebb két lapos evőkanálnyit ekkora mennyiséghez.
Majd írd meg, hogy milyen lett!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger