Nán 2.

2010. szeptember 19., vasárnap

India számos lepénykenyereinek egyike. Érdekessége, hogy nem bő olajban vagy serpenyőben sül, hanem sütőben készül. Abban is különbözik a megszokott keleti lepényektől, hogy élesztővel készül, mely a mi lángosunkhoz teszi kicsit hasonlatossá.

Eredetileg joghurttal készül, a vegánok használjanak növényi joghurtot.




Hozzávalók:

35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

15 dkg finomliszt

2 dl joghurt vagy növényi joghurt

3 dkg élesztő

½ teáskanál só

3 evőkanál olaj

1 teáskanál cukor

víz az élesztőhöz

Folytatás: itt

4 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

ezt kipróblom, mert imádom az ilyen harapnivaló kenyereket.

Renata Kalman írta...

Köszönöm!
Most néztem be a kreatív oldaladra, nagyon tetszenek a munkáid!

ilike írta...

Pár hete sütöttem ilyen kenyeret próbaképpen, de sajnos nem lett hólyagos. Persze azért elfogyott.

Renata Kalman írta...

Ilike!
Friss volt az élesztő, rendesen felfutott?

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger