Zabpelyhes túrótorta

2014. május 12., hétfő

Sütés nélkül készíthető el az alábbi édesség. Állagát, tartását a zselatin növényi megfelelője, az agaragar biztosítja.


Hozzávalók:
7 dkg vaj
10 dkg zabpehely
25 dkg eper
50 dkg túró
1 evőkanál joghurt
10 dkg szőlőcukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál agaragar por (zselatin helyett)
2,5 dl növényi tejszín

 Folytatás: itt


7 megjegyzés:

Ilike írta...

Az agaragart általad ismertem meg, és ezért hálás vagyok, sokat használom. :-)

Renata Kalman írta...

Köszönöm Ilike! Mindig örülök, ha jelentkezel :)

Süli Mónika írta...

Megcsináltam tofuból. :))
Isteni volt. Már fent van a blogon is.
Köszönjük az új dimenziókat.
Tej- tojásmentes túrótorta, juhhhééé!

Renata Kalman írta...

Szia Móni!
Szuper vagy! :)

Hátha másoknak is kedvet csinálsz vele:
http://zabtej.blogspot.com/2012/05/epres-turotorta-tofubol.html

Neon Rider írta...

most találtam a blogodra!
feliratkoztam.
és hűséges olvasód leszek:D

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

puszillak

Névtelen írta...

Ebben mi a "lét tudatos"? Tele van tejtermékkel, de pl. a tejszínből növényit rak. Minek? A szőlőcukor meg ugyanúgy nem egészséges, mint a rendes cukor.

Renata Kalman írta...

Tisztelt Névtelen! A blogom oldalsó részében jeleztem, hogy szerepelnek itt tejjel készülő ételek is. Mitől más ez a recept? Például nincs benne zselatin, ami állati csontokból készül hanem helyette agaragar. A szőlőcukor helyett pedig nyugodtan lehet nyírfacukrot használni, az jobb.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger