Rebarbarás-csokis muffin

2014. május 28., szerda

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  •  20 dkg tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg nádcukor
  •   2 evőkanál kakaópor
  •  3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 5-6 dl víz
  • 4 rebarbara levélnyél
  • 2 evőkanál dió vagy mogyoró
  • 10 dkg apróra vágott csokoládé

DSCF8213h

Elkészítése:

A rebarbarát meghámozzuk és karikákra vágjuk. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk, és szárazon megpirítjuk.

A liszteket összekeverjük a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával, az aszkorbinsavval. A cukrot a vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez adjuk, és az egészet csomómentesre keverjük.

Végül beledolgozzuk a kókuszolajat, a rebarbarát és a diót vagy mogyorót.

A masszát muffinformákba adagoljuk úgy, hogy a mélyedéseket 2/3 részükig töltjük meg. Minden mélyedésbe teszünk néhány csokoládédarabot.

180 °C-on nagyjából 40 percig, sütjük. (Tűpróba)

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger