Levek fogyasztása, lékúra

2015. április 13., hétfő

Sok helyen olvasunk lékúráról, vagy a gyümölcs- és zöldséglevek rendszeres fogyasztásáról.
Pontokba összeszedve, hogy mire is jók, hát a következőkre:


1. Jó közérzet

 A lékúra helyreigazítja a mindennapi élet túlkapásait. Lékúrát elkezdeni azt jelenti, hogy kizárólag gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, folyékony állapotban. Így a kúra ideje alatt az emésztőrendszer pihen és a gyomor számára rövidebb ideig tart megemészteni az ételt. A növények folyékony formában tartalmazzák a szervezet számára a legjobb tápanyagokat.
A kúra során nincs zsír- és fehérjefogyasztás. A máj könnyebben méregtelenít, a gyomor megtisztítja önmagát, a méreganyagok eltávoznak. Miután vége az első szakasznak – melynek során lehet fejfájás és egy kis fáradtság – hamarosan határtalan energiaérzet tölti el a testet.

DSCF8176h

2. Félre az étrend-kiegészítőkkel!

Ha szed vitamint, nyomelemet, vagy valamilyen étrendkiegészítőt, a lékúra során ezt nyugodtan félreteheti. Körülbelül 700 g gyümölcs és zöldség fogyasztása naponta fedezi a napi ajánlott bevitelt a vitaminokból, ásványi anyagokból és rostokból. Egy pohár házilag készített gyümölcs- és zöldséglé önmagában egy természetes vitamin-koncentráció.

3. Krónikus fáradtság ellenszere

A napi rendszerességgel fogyasztott citromlé (fahéjjal) segít elűzni a fáradtságot.
Az iparilag előállítású élelmiszerek (kenyér, bolti keksz, instant étel) fogyasztásának drasztikus csökkentése –vagy teljes kiiktatása- eltávolítja a zsírt és az adalékanyagokat.
Emellett a C-vitamin bevitel természetes formában történő növelése szintén jó módszer a fáradtság ellen.

Folytatás: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger