Tisztítás, méregtelenítő italok

2015. április 12., vasárnap

A méregtelenítő italok megtisztítják szervezetünket.

Tisztító, méregtelenítő, elvezető, vízhajtó vagy hashajtó hatással rendelkeznek, hogy a szervezetből eltávolítsák a mérgeket és a szennyeződéseket, megtisztítva ezzel a kiválasztó szerveket (máj, belek, vese, tüdő, bőr), és így a lehető legjobb működésükbe hozzák őket.

A szervezet túlterheltségének okai: ipari élelmiszer, só, cukor, rossz zsírok, színezékek és tartósítószerek, gyógyszerek, külső szennyezés és szervezetünk által termelt toxinok.

detox-teah

Mikor végezzünk méregtelenítő kúrát?

Hatékonyabb évszakváltáskor, főként tavasszal és ősszel. Tavasszal különösen, hogy elűzze a télvégi fáradtságot és lendületet adjon a májnak.
A nőknél a ciklus végén vagy a menopauza idején, mert elősegíti a nagy hormonális változások által előidézett szennyeződések eltávolítását.

Mely növényeket részesítsünk előnyben?

A keresett célnak vagy a problémának megfelelően kell választani.”Epekőben szenvedő személy esetében például nem szabad articsókát használni” (Dr. Charrier). Ha a fogyást tekintjük, akkor olyan növényeket válasszunk, mint a zöld tea, a guarana vagy a maté, melyek a zsírégetést segítik elő. A citrom szinte kötelező a méregtelenítéshez.
 
Egyszerű és régi receptek méregtelenítésre

Máj és hasnyálmirigy
Keverjünk össze 30 cl almalevet, 2 citrom levét, 2 kávéskanál mézet egy 1 literes üvegben. Egészítsük ki vízzel és egy rúd fahéjjal együtt helyezzük hűtőbe egy éjszakára. A nap során fogyasszuk.

Folytatás: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger